Voor dit project heb ik een serie producten ontworpen: een poster, een karakter, een praatplaat en een kwartet. Het onderwerp van dit project is Gi-Ga-Groen, het sub thema dat ik erbij gekozen heb is klimaatverandering. 
De doelgroep: basisschool kinderen uit groep 8. Om te zorgen dat de producten aansluiten bij de doelgroep heb ik me verplaatst in mijn jongere zelf, wat sprak mij in die tijd aan. In de poster zie je bijvoorbeeld elementen uit het periodiek systeem terug komen. Dit is stof die je pas op de middelbare school tegenkomt, maar daarom denk ook dat het zo prikkelend werkt, omdat heel veel groep 8 kinderen veel bezig zijn met de overgang van basisschool naar middelbare school. Ook is hier het character design op gebaseerd. Het karakter is gemaakt in krijtbord stijl die in deze hele product serie wordt toegepast. Op deze manier ziet alles er uit als een eenheid en sluit het goed aan bij het onderwerp én de doelgroep.
Op de praatplaat is het broeikaseffect in beeld gebracht. De gedachte achter deze plaat is dat je er met elkaar over gaat praten. Het praten over klimaatverandering zorgt voor meer bewustwording over groot dit probleem is.
Als laatste nog het klimaat kwartet. Het doel hiervan is dat je onbewust informatie vergaard door middel van het spelen van een spelletje. 
Poster
Poster
Character Design
Character Design
Praatplaat
Praatplaat
Praatplaat schets
Praatplaat schets
Klimaat Kwartet
Klimaat Kwartet
Back to Top